Έχω φτιάξει πολλές πίτες. Όλες μας αρέσανε, όλες έχουν τη δικιά τους γευστική υπογραφή, αλλά και αυτή την προτιμούν, την στριφτόπιτα δηλαδή, γιατί το τραγανό, κρατσανιστό φύλλο με το πικάντικο, αλμυρό γίδινο τυρί και το γλυκό κασέρι την κάνουν ξεχωριστή!

Υλικά

Για την ζύμη

1 κούπα χλιαρό νερό

¼ της κούπας ελαιόλαδο συν για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

2 κουτ της σούπας ξίδι

αλάτι

αλεύρι όσο πάρει περίπου 500 γρ περίπου

Για την γέμιση

300 γρ γίδινη φέτα

300 γρ κασέρι

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

2 αυγά

100 γρ γάλα

Μαύρο πιπέρι

Για το πασπάλισμα
Άσπρο σουσάμι

Δημιουργία

α/Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι τα υγρά. Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.

β/Ετοιμάζουμε την γέμιση . Από το χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε την φέτα και το κασέρι. Με ένα πιρούνι χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γάλα, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά .

γ/Κόβουμε την ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε 4 φύλλα. Κόβουμε το κάθε φύλλο στην μέση και το λαδώνουμε. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη γέμιση, την βάζουμε κατά μήκος στο φύλλο που κόψαμε και το διπλώνουμε σε ρολό. Λαδώνουμε ένα ταψί , παίρνουμε προσεκτικά το ρολό, το βάζουμε στην μέση του ταψιού και το γυρίζουμε σαν σαλιγκάρι. Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα διπλώνοντας τα γύρω από το αρχικό ρολό.

δ/Αλείφουμε την πίτα με το ελαιόλαδο, ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία.

Author

Σχολια