Υλικά για 2 άτομα

4 αβγά

1 κονσέρβα ντομάτα κονκανσέ

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά)

½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη

Ρίγανη

 

 

Παρασκευή 

Α) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί ελαιόλαδο.  Ρίχνουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Β) Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνει το λάδι της.

Γ) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.  Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι των αβγών.

Δ) Σερβίρουμε τη στραπατσάδα πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Σημείωση: για την παρασκευή της στραπατσάδας μπορούμε α χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια ντομάτα.

Η παραπάνω συνταγή της Αντωνίας είναι  από το  βιβλίο  «Φοιτήτρια και στη μαγειρική» που κυκλοφορείαπό τις Εκδόσεις Μύρτος

Author

Σχολια