Υλικά  100γρ. απάκι  Κρήτης

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 ώριμες ντομάτες (400 γρ. περίπου )

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

4 αυγά

Μαιντανός

Παρασκευή

Α. Κόβουμε το απάκι σε μικρούς κύβους

Αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους από την ντομάτα και τις κόβουμε κονκασέ

Β. Σε ένα αντικολλητικό  τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο , προσθέτουμε το απάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες ,το πιπέρι , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να μείνει με το λάδι τους .

Γ. Σε μπολ  χτυπάμε ελαφρά τα αυγά , προσθέτουμε το αλάτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Δ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σιγά- σιγά μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι των αυγών.

Ε. Κατεβάζουμε την στραπατσάδα από  τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Author

Σχολια