Υλικά
500 γρ. φακές
¾ της κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο (τουρσί)
2 καρότα
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. της σούπας μυλόξυδο
1 κουτ. του γλυκού πετιμέζι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Παρασκευή
α/Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές και τα καρότα. Κόβουμε τα καρότα σε φετούλες , ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες του σκόρδου
β/Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, προσθέτουμε νερό να πάρουν μερικές βράσεις και τις σουρώνουμε .
γ/ Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε πάλι τις φακές και προσθέτουμε ζεστό νερό να τις καλύψει χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε
δ/ Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το 1/3 του ελαιολάδου να ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι , και ανακατεύουμε προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές ,τα καρότα, το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μηλόξυδο, το πετιμέζι, το μαύρο πιπέρι το κοκκινοπίπερο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αποσύρουμε.
ε/ Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τις φακές, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την δάφνη, λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε τις φακές προσέχοντας μήπως χρειάζεται να συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να χυλώσουν

Author

Σχολια