Όταν τελείωνε τις δουλειές της η Ρούλα άρχιζε το κέντημα. Κένταγε η Ρούλα και όλα στο χέρι, σταυροβελονιά. Εκείνη την εποχή ήταν μόδα τα μαγαζιά με τα πλεκτά και τα κεντήματα και έτσι, που την έχανες που την έβρισκες, έξω και μέσα από το μαγαζί της Ελένης να διαλέγει σχέδια σταμπαριστά και κλωστές. Μου άρεσε το σπίτι της Ρούλας, μου άρεσαν τα κεντήματα της οι πίνακες, τα καδράκια, τα σεμέν, τα καρέ, τα θαύμαζα όλα, και όλα με υπέροχα χρώματα. Θυμάμαι ήθελε να ανοίξει ένα τέτοιο μαγαζί την γοήτευε έλεγε να πουλάει κεντήματα και κλωστές και να συμβουλεύει τις πελάτισσες. Κένταγε η Ρούλα κένταγε” το κορίτσι με την κούνια” όμως δεν πρόλαβε να το τελειώσει, αφού έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της, πλέον ούτε συζήτηση για μαγαζί.
Τώρα η Ρούλα είχε άλλα, την έπιαναν λιγούρες για γλυκό, έτσι άρχισε να επισκέπτεται το μαγαζί του κυρ Βασίλη το ζαχαροπλαστείο απέναντι από την πλατεία να κοιτάει τα γλυκά της βιτρίνας και να της πέφτουν τα σάλια, ύστερα έμπαινε μέσα και τα αγόραζε. Και η Ρούλα άλλαξε σχέδια , τώρα ήθελα να ανοίξει ζαχαροπλαστείο. Το ξέχασε το μαγαζί της Ελένης, ξέχασε τις κλωστές και τα κεντήματα, και άρχισε να φτιάχνει κέικ και κεκάκια που τους είχε αδυναμία. Εργαστήριο έκανε την κουζίνα της, αγόρασε και μίξερ. Τώρα η Ρούλα περιμένοντας το μωρό άρχισε να μπαίνει στα μυστικά μονοπάτια της ζαχαροπλαστικής και να δημιουργεί δικές της γλυκές ιστορίες.

Έτσι είναι αλλού πηγαίνεις και αλλού η ζωή σε πάει …

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα μέλι
½ κούπα σταφίδες σουλτανίνα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 σφηνάκι γκραν Μαρνιέ (Grand Marnier)
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Παρασκευή
Α) Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Β) σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις σταφίδες, την κανέλα ,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Γ) Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε την σόδα στην πορτοκαλάδα, την ανακατεύουμε και την ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και το γκραν Μαρνιέ.
Δ) Στο μπολ με το ελαιόλαδο προσθέτουμε λίγο – λίγο από το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Ε) Αλείφουμε την φόρμα για κέικ με ελαιόλαδο ,την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα περίπου.

Author

Σχολια