Αγαπημένοι μου φίλοι τώρα προς το τέλος της άνοιξης και περιμένοντας το καλοκαίρι, τώρα που αρχίζει να γλυκαίνει ο καιρός, μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι τα μαμαδίστικα γλυκά του ψυγείου. Νόστιμα ,δροσερά, λιώνουν στο στόμα! Ωστόσο μου αρέσει να προσθέτω και ευχάριστες γευστικές πινελιές, όπως εδώ στο γλυκό μας προσθέτω σπιτικά μπισκοτάκια βανίλιας…

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκοτάκια βανίλιας

Υλικά

250 γρ κουβερτούρα

250 γρ βούτυρο

250 γρ κρέμα γάλακτος

Για τα μπισκοτάκια

1 κούπα λιωμένο βούτυρο

½ κούπα ζάχαρη άχνη

1 σφηνάκι άσπρο γλυκό κρασί

1 βανίλια

1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Αλεύρι για όλες χρήσεις 2 κούπες περίπου

Παρασκευή

α) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ το ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μπολ σιγά- σιγά ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

β) Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού και με την βοήθεια ενός κρασοπότηρου φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μπισκοτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα μπισκοτάκια μας από τον φούρνο και τα θρυμματίζουμε.

γ) Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια .Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.

δ) Σε ένα μπολ βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε την σαντιγί, τα θρυμματισμένα μπισκότακια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

ε) Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ και ρίχνουμε το μίγμα μας. Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα, βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.

Σημείωση: Εάν θέλετε πασπαλίζετε το γλυκό σας με κακάο ή με ζάχαρη άχνη. Επίσης ταιριάζει πολύ με τα φρούτα εποχής.

Καλή επιτυχία.

Author

Σχολια