Στην θέα του κιτρινισμένου τετραδίου της γιαγιάς ένοιωσα δέος. Στο εξώφυλλο έγραφε “Σινταγές” άνοιξα μία μία τις σελίδες και αισθάνθηκα πως από τότε μέχρι και σήμερα τίποτα δεν άλλαξε . Παραδοσιακές συνταγές ναι, μα και τόσο σύγχρονες . Στάθηκα στην συνταγή “σκορδάλια με ψομι … ψομί λάδι ξύδι σκόρδο… το σκορδο να μην έχει μεσα
πράσινο το πράσινο δε χονεβετε”…

Υλικά

2 κούπες θρυμματισμένο ψωμί με προζύμι μπαγιάτικο, ψίχα και κόρα

2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο

½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί

3 σκελίδες σκόρδου

Αλάτι

Παρασκευή

α/Καθαρίζουμε τα σκόρδα

Βρέχουμε ελαφρά το ψωμί και το στύβουμε καλά.

β/Σε μπλέντερ βάζουμε το λάδι, το ξίδι, το αλάτι, τα σκόρδα και τα χτυπάμε

Προσθέτουμε λίγο -λίγο το στυμμένο ψωμί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

γ/Βάζουμε σε μπολ την σκορδαλιά περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και διακοσμούμε με ελιές

Μυστικό

Αφαιρούμε την φύτρα από το σκόρδο γιατί είναι δύσπεπτη

Author

Σχολια