Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Το χυμό ενός λεμονιού
Παρασκευή
Α) Πλένουμε και μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια. Την άλλη ημέρα βάζουμε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό κρύο νερό να τα καλύπτει.
(5 δάχτυλα περίπου)
Β) Αφήνουμε να πάρουν βράση και αφαιρούμε τους αφρούς. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μισοβράζουμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κοκκινοπίπερο .Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσει, προσθέτουμε το λεμόνι, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Εάν θέλουμε στο πιάτο μας προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και κοκκινοπίπερο.

Μυστικό: Για περισσότερη λεμονάτη γεύση προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού στα ρεβίθια.

Author

Σχολια