Αγαπημένοι μου φίλοι, λίγες ημέρες έμειναν για το Πάσχα, την Μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης. Και θα γιορτάσουμε πατροπαράδοτα όπως μας αρμόζει,όπως μεγάλωσαν γενιές και γενιές, όπως οι γονείς μας, όπως ο παππούς και η γιαγιά, θυμάστε; Και το Μεγάλο Σάββατο θα φάμε και την μαγειρίτσα μας, έτσι για το καλό…
Υλικά
1300 γρ. περίπου συκωταριά αρνίσια με τα γλυκάδια της
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μαρούλι
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/2 κούπα λευκό κρασί
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
Παρασκευή
Α) Πλένουμε την συκωταριά, την κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Χοντροκόβουμε το μαρούλι και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την συκωταριά και σοτάρουμε 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γ)Σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
Δ) Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, το μαρούλι, το ρύζι, τον άνηθο και συνεχίζουμε το ψήσιμο 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ε) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο, λίγο ζουμί από το φαγητό
ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα κουνάμε κυκλικά το φαγητό και αποσύρουμε.
Και του χρόνου.