Υλικά

4 αυγά

2 μελιτζάνες μικρές

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι-μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

50 γρ, φέτα  σε τρίμα

Ελαιόλαδο  για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Α) Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρές ροδέλες, τις βάζουμε σε νερό για 20 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.  Καθαρίζουμε το σκόρδο και το αφήνουμε ολόκληρο.

Β) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει προσθέτουμε το σκόρδο και το τηγανίζουμε 1-2 λεπτά να ροδίσει, το αφαιρούμε και το πετάμε.

Γ) Στο αρωματισμένο ελαιόλαδο προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.  Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δ) Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ε) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τα αυγά.  Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι να πάει το μίγμα παντού.  Ψήνουμε 1-2 λεπτά και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να πάρει χρώμα.  Πασπαλίζουμε με την φέτα.

Σημείωση  Για να γυρίσουμε εύκολα την ομελέτα ρίχνουμε την ψημένη μεριά σε ένα καπάκι κατσαρόλας   και την ξαναρίχνουμε πάλι στο τηγάνι από την  ωμή μεριά της.

Author

Σχολια