Υλικά.

4 μέτριες φρέσκιες ώριμες ντομάτες (500 γρ. περίπου)

1 μέτριο κρεμμύδι

12 πράσινες ελιές

150 γρ. γίδινη φέτα

2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

½ κούπα μαϊντανό

Αλάτι-μαύρο πιπέρι

1 κουτάκι μπύρα 330 γρ.

Αλεύρι για  όλες τις χρήσεις  όσο πάρει (περίπου 2 με 2 ½ κούπες)

Παρασκευή

Α) Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια και τις ψιλοκόβουμε, θρυμματίζουμε την φέτα και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

Β) Σε ένα μπολ βάζουμε   τα κυβάκια ,προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ελιές , την φέτα αλάτι  (με προσοχή) το πιπέρι ,τη ρίγανη, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Γ) Προσθέτουμε την μπύρα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός.

Δ) Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μίγμα αφήνουμε να ροδίσουν και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.  Βγάζουμε τις ντοματοτηγανίτες ,τις  τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Τρώγονται ζεστές .

Author

Σχολια