Υλικά
1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
Λεμόνι (προαιρετικά )

Παρασκευή
α/ Καθαρίζουμε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα μουστάκια τους. Όσα είναι ανοικτά τα πετάμε.
β/Σε κατσαρολίτσα βάζουμε τα μύδια και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Προσθέτουμε το τσίπουρο και το σκόρδο . Αχνίζουμε τα μύδια από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν . Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
γ/ Αφαιρούμε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα. Αν μας αρέσει ρίχνουμε λεμόνι και σερβίρουμε .

Author

Σχολια