Πηγή θυμάσαι , τέτοιες μέρες ήταν που ο μπαμπάς πήγαινε στην λαϊκή να αγοράσει μπακαλιάρο. Θυμάσαι, εμάς δεν μας άφηνε να αγοράσουμε, γιατί έλεγε πως εμείς δεν καταλαβαίνουμε . Ήθελε λέει χοντρό το φελί και να είναι και κάτασπρος . Θυμάσαι που έλεγε ,πως αυτή που παίρνει τον μπακαλιάρο είναι γνωστή του και πως τον προσέχει και πως του δίνει και τον καλύτερο; Πηγή, λες να την φλέρταρε; Τώρα ο μπαμπάς μας έφυγε, μας άφησε . Τώρα ποιός θα πάει στην λαϊκή για μπακαλιάρο; Μα και να ήταν εδώ, να ήταν ακόμα μαζί μας και να ήθελε να πάει, που θα τον αφήναμε και κάτω από αυτές τις συνθήκες, με τον κορονοϊό, ηλικιωμένο άνθρωπο; Πηγή πρέπει να πάω μόνη μου στην λαϊκή ,μα δεν θα πάω στην λαϊκή θα πάω στο σούπερ. Τελικά πήγα στο σούπερ, πήρα και καρτούλα για να μπω μέσα. Ο μπακαλιάρος δεν ήταν σαν αυτόν που αγόραζε ο μπαμπάς, ίσως επειδή δεν είχε το άρωμα του . Πηγή μου, μου λείπει ο μπαμπάς .
Υλικά

1 ½ κιλό παστό μπακαλιάρο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει ( 1 ¼ κούπας περίπου )

1 κουτ .του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Μπύρα παγωμένη ( 330 ml )

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

α/ Πλένουμε τον μπακαλιάρο κάτω από τρεχούμενο νερό . Τον κόβουμε σε κομμάτια , τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο νερό και τον βάζουμε στο ψυγείο . Αλλάζουμε το νερό πολλές φορές για δύο εικοσιτετράωρα μέχρι να ξαλμυρίσει.

β/Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα και το μπέικιν πάουντερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά – σιγά στην μπύρα ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να πάρουμε ένα μέτριο χυλό.

γ/Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ,Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο χυλό, παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι και το βάζουμε στο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουμε ένα χρυσόξανθο χρώμα.

δ/Σερβίρετε ιδανικά με σκορδαλιά.

Author

Σχολια