Υλικά

1200 γρ. μοσχάρι

900 γρ. φασολάκια

½ κούπα ελαιόλαδο

2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένη πιπερόριζα

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 κουτί ντομάτα κονκασέ

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

10 κόκκους μπαχάρι

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Α) Πλένουμε και κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά από ,όλες τις πλευρές να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπερόριζα ,το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας.

Β) Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί . Προσθέτουμε ζεστό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας ,45 λεπτά περίπου.

Γ) Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια ,την ντομάτα ,τον πελτέ , τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι- πιπέρι και τον μαϊντανό. Συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Σημείωση. Τα φαγητά τα οποία περιέχουν λαχανικά στο τέλος της παρασκευής τους δεν τα ανακατεύουμε. Απλά κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα προσέχοντας να δέσει η σάλτσα τους και να μείνουν με το λάδι τους.

Author

Σχολια