Τώρα το καλοκαιράκι θέλουμε έτσι και κάτι ορεκτικό να συνοδεύει το φαγητό μας!!!!!
Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 1 κιλό)
6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1/3 της κούπας μαϊντανό
1 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Το χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα συν φέτες κρεμμυδιού και φιλαράκια μαϊντανού
Παρασκευή
Α) ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το μαϊντανό
Β) Σε ένα ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο γκριλ της κουζίνας γυρίζοντας τες να ψηθούν από όλες τις πλευρές για 45 λεπτά περίπου.
Γ) Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση με ένα κουτάλι, αφαιρούμε την ψίχα τους και την βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ψίχα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι-πιπέρι, το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας πολύ καλά.
Δ) Σερβίρουμε την μελιτζανοσαλάτα προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φέτες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.