Μια εντυπωσιακή ξεχωριστή μακαρονάδα για το μήνα των ερωτευμένων, τον δικό μας Φλεβάρη.

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια Νο 6

¼ της κούπας ελαιόλαδο

8 γαρίδες 400 γρ. περίπου

400 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες

200 γρ. ψίχα μύδια

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 κουτί ντομάτα αποφλοιωμένη με τον χυμό της (400γρ)

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή

Α) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε αλάτι, τις γαρίδες, τα μύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Β) Στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε μια κούπα ζωμό από τα μακαρόνια και σουρώνουμε.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμησθεί προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.

Δ) Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μία με δύο βράσεις να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Author

Σχολια