Κολοκυθοτυρόπιτα η απόλυτη νόστιμη χορταστική καλοκαιρινή πίτα.

Υλικά

Για την γέμιση
1 200 γρ κολοκύθια
300 γρ φέτα
¼ ελαιόλαδο
100 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
2 κουτ της σούπας τριμμένο παξιμάδι
½ κούπα μαϊντανό
Μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Για την ζύμη
¾ της κούπας χλιαρό νερό
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν για το άλειμμα των φύλλων
2 κουτ της σούπας μηλόξυδο
Αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει / περίπου ½ κιλό/

Παρασκευή
α/ Ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό ,προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το μηλόξυδο , το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουνε σιγά -σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
β/Ετοιμάζουμε την γέμιση. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια , ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Στύβουμε τα κολοκύθια με τα χέρια μας, θρυμματίζουμε την φέτα ,χτυπάμε τα αυγά και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό .
γ/ Σε ένα μπολ βάζουμε το κολοκύθι, τη φέτα και το ελαιόλαδο . Προσθέτουμε τα αυγά ,την κρέμα γάλακτος , το τριμμένο παξιμάδι, το μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
δ/ Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγουμε δύο φύλλα .Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο , στρώνουμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε την γέμιση ισόπαχα . Προσθέτουμε από επάνω το δεύτερο φύλλο και τα ενώνουμε φτιάχνοντας κόθρο . Αλείφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο, χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με λίγο νερό .
ε/Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει καστανόξανθο χρώμα .

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια