Αγαπημένοι μου φίλοι, τώρα το καλοκαίρι η φύση μας δίνει απλόχερα τα καλούδια της και εμείς δεν έχουμε παρά να απλώσουμε τα χέρια μας, να τα αγγίξουμε, να τα πάρουμε, να τα γευτούμε. Και σήμερα, φίλοι μου, λέω να ξεκινήσουμε με τα νόστιμα φρούτα της και ναι, είναι καλοκαίρι και είπαμε πως θέλουμε εύκολες συνταγές, θέλουμε όμως εύκολες συνταγές και στα γλυκά μας και επειδή τώρα υπάρχουν άφθονα λαχταριστά κεράσια, λέω να φτιάξουμε ένα γλυκάκι, ένα γλυκάκι με χυλό και κεράσια. Πάμε να το φτιάξουμε, κλαφουτί λέγεται και προέλευση αυτού η Γαλλία.

Υλικά
700 γρ κεράσια ώριμα και σφικτά χωρίς κουκούτσια (τα αφαιρούμε εμείς)
¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
¼ της κούπας βούτυρο λιωμένο συν για το άλειμμα της ταρτιέρας
½ της κούπας ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2 Βανίλιες

Παρασκευή
α/ Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να πάρουμε ένα μέτριο χυλό.

β/ Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκατοστών, βάζουμε τα κεράσια απλωτά σε όλη την βάση της και ρίχνουμε από επάνω τον χυλό να τα σκεπάσει ισόπαχα.

γ/ Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι το γλυκό μας να πάρει χρώμα.

Συμβουλή: Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με την βοήθεια μιας φουρκέτας όπως έκανε η μητέρα μας.

Author

Σχολια