Το γελαστό κορίτσι της οδού Θεμιστοκλέους ήταν η Πηνελόπη, το δυνατό της γέλιο αντηχούσε μέχρι πέρα, πάνω στο φούρνο του κυρ Γιάννη, μα σαν ο καιρός αγρίευε και άρχιζε κρύο και άρχιζε βροχή σκοτείνιαζε το πρόσωπό της και το δυνατό της γέλιο έσβηνε και χάνονταν, και σχεδόν αόρατη γλιστρούσε στη ζεστή κουζίνα της, και εκεί την έβλεπες πάνω από το εμαγιέ κόκκινο κατσαρολάκι της να βράζει νερό και να λιώνει κομμάτια σοκολάτας και εκεί στην θέα της ρευστής σοκολάτας ηρεμούσε και γαλήνευε η ψυχή της και εκεί ήταν που άκουγες πάλι το δυνατό γέλιο της Πηνελόπης να αντηχεί μέχρι πέρα πάνω στο φούρνο του Κυρ Γιάννη.

Υλικά

250γρ. κουβερτούρα σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.

300γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 φρέσκα βιολογικά αυγά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ.)

1 σφηνάκι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Αποξηραμένα φρούτα ( προαιρετικά )

Παρασκευή

Α) Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν .

Β) Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει, τοποθετούμε από επάνω ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε την ρευστή σοκολάτα από την φωτιά και την ρίχνουμε ζεστή λίγο – λίγο στον κάδο με τα αυγά.

Γ) Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ.

Δ) Προσθέτουμε λίγη –λίγη την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα 4-5 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει η μους.

Ε) Βάζουμε την μους σε ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί 2-3 ώρες περίπου. Πασπαλίζουμε με αποξηραμένα φρούτα .

Author

Σχολια