Αγαπημένοι μου φίλοι ,αυτή η συνταγή, η μηλόπιτα δηλαδή, είναι από τις πολύ αγαπημένες μου αφού είναι από αυτές τις συνταγές που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο. Και πολλοί με ρωτάτε «εύκολη»; Και σας απαντώ «εύκολη ναι, αλλά και από τις πολύ νόστιμες και φτουράει και την σερβίρεις παντού, σε πρωινό, σε καφέ, σε ένα τραπέζι περιμένοντας συγγενείς, περιμένοντας φίλους…!»

Η μηλόπιτα της Αντωνίας

Υλικά
6 κόκκινα μήλα
¼ της κούπας καρύδια
¼ της κούπας σταφίδα
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 ½ κούπα αλεύρι
¼ της κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ της σούπας μπέικιν πάουντερ
100 γρ λιωμένο βούτυρο συν το άλειμμα του ταψιού
1 αυγό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 Πρέζα αλάτι
Χυμό από ½ λεμόνι

Παρασκευή
α/ Καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα σε φετάκια και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
β/ Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό, το κονιάκ και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
γ/ Στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 -30 εκατ αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε. Προσθέτουμε τα φετάκια από τα μήλα, τα απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε τα καρύδια, την σταφίδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
δ/ Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας, την απλώνουμε από επάνω να καλύψουμε τα μήλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα

Σημείωση
Για να βάλουμε εύκολα την ζύμη μας στο ταψάκι, την ανοίγουμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με αυτό την αναποδογυρίζουμε πάνω από τα μήλα μας.

Author

Σχολια