Αγαπημένοι μου φίλοι γαλακτομπουρεκάκια… παραδοσιακή, οικογενειακή, συνταγή αλλά και πιο σύγχρονη με εύκολη κρεμούλα με γνώριμα υλικά. Συνταγή που σήμερα μπορούν εξίσου να την ετοιμάσουν αγόρια και κορίτσια…

Γαλακτομπουρεκάκια με εύκολη κρέμα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
¾ της κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά χωριάτικα
2 βανίλιες
200 γρ βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 φλούδες από λεμόνι
Το χυμό από ½ λεμόνι

Παρασκευή
α) Για το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη το νερό, τις φλούδες του λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

β) Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τα αυγά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά τα υλικά μας πολύ καλά και συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνει φυσαλίδες. Ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε ακόμη για ένα λεπτό. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

γ) Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανοίγουμε το φύλλο, το κόβουμε σε λωρίδες σε τρία ίσα μέρη και τις βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου από τις κομμένες την βουτυρώνουμε, πάνω σε αυτή βάζουμε άλλη μία λωρίδα και την βουτυρώνουμε επίσης. Βάζουμε στην άκρη μία κουταλιά της σούπας από την γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολάκι.

δ) Βουτυρώνουμε, ένα ταψί, βάζουμε σε σειρά τα γαλακτομπουρεκάκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Κελσίου για 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

ε) Βγάζουμε το γλυκό καυτό από το φούρνο και περιχύνουμε σιγά – σιγά με μια κουτάλα το κρύο σιρόπι μας.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια