Η συνταγή αυτή για την άσπρη φασολάδα με καυτερές πιπερίτσες είναι του πατέρα μου, δεν πρόσθεσα τίποτα, ούτε αφαίρεσα. Συνήθως κάτι αλλάζω στις συνταγές για παράδειγμα θα έβαζα ξύσμα λεμόνι και κόλιαντρο τριμμένο, μα αυτή η συνταγή είναι του πατέρα μου.
Υλικά
½ κιλό φασόλια μέτρια
¾ της κούπας ελαιόλαδο
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισή κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
4 καυτερές πιπερίτσες { πιπεροτσίνι}
1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Λεμόνι
Παρασκευή
α/ Πλένουμε και μουλιάζουμε από βραδύς τα φασόλια. Την άλλη ημέρα τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό κρύο νερό να τα καλύπτει, (περίπου 5 δάκτυλα), αφήνουμε να πάρουν για λίγο βράση και τα σουρώνουμε.
β/Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια , και προσθέτουμε ζεστό νερό να τα καλύψει και αφήνουμε να πάρουν βράση .Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σέλινο ,τις πιπερίτσες, την ρίγανη, το αλάτι το πιπέρι ,χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσει προσέχοντας να συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Προσθέτουμε το λεμόνι αποσύρουμε και σερβίρουμε.