Αγαπημένοι μου φίλοι έχουμε καινούργια εποχή, μία εποχή με όλο γευστικές υποσχέσεις, όμως τι και αν έφυγε το καλοκαίρι εμείς είμαστε ακόμη εκεί, έχουμε διάθεση καλοκαιρινή για αυτό και όσο κρατάει ο καιρός, εμείς θα φτιάχνουμε ακόμα δροσερά γλυκά…

Καλό φθινόπωρο

Ραβανί με κρέμα βανίλιας και κανέλα

Υλικά
Για το ραβανί
6 αυγά
¾ της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κεσέ γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
2 ½ κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα μέλι
2 φλούδες από λεμόνι

Για την κρέμα
6 κούπες γάλα
1 κούπα κορν φλάουερ
¾ της κούπας ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες

Παρασκευή
α)Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε σιγά –σιγά το γιαούρτι, το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ
και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

β)Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
Κελσίου μέχρι να ροδίσει 45 λεπτά περίπου. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

γ)Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, τις φλούδες του λεμονιού και βράζουμε
το σιρόπι από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε το σιρόπι από την
φωτιά το ρίχνουμε σιγά- σιγά στο γλυκό και το αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει.

ε)Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε να διαλυθεί, βάζουμε
την ζάχαρη, το αυγό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.

ζ)Βάζουμε την κατσαρολίτσα στην φωτιά και ψήνουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το ραβανί, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε
με κανέλα, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία

Author

Comments are closed.