Ο μπαμπάς μου δεν αγαπούσε το κρέας, ήθελε λαχανικά και ψάρι.Τώρα το καλοκαίρι ήταν η καλύτερη της μαμάς αφού υπήρχαν άφθονα λαχανικά και μπορούσε να φτιάξει μπόλικα φαγάκια, ο μπαμπάς αγαπούσε και μετά το φαγάκι του να πίνει και λίγο κρασί. Ήταν μερακλής…

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, συν ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 με 3 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
½ κιλό φρέσκες ντομάτες
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ του γλυκού πετιμέζι
Αλάτι μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
½ κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο

Παρασκευή

α)Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδου και τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους

β) Βάζουμε για μισή ώρα σε νερό τους κύβους της μελιτζάνας . Τις σουρώνουμε, τις τηγανίζουμε, τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγει το περίσσιο λάδι.

γ)Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και σοτάρουμε 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το πετιμέζι, το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά περίπου.

δ)Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και τον μαιντανό, κουνάμε κυκλικά να αγκαλιάσει η σάλτσα το φαγητό μας και να ενωθούν οι γεύσεις και σιγοβράζουμε για 5 με 10 λεπτά ακόμη, να μείνει με την σάλτσα του και αποσύρουμε.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια