Αγαπημένοι μου φίλοι, σε όλες τις περιόδους του χρόνου, μαζί και αυτές των γιορτών, τις συνδυάζουμε με το φαγητό. Έτσι και στο Τριώδιο, τις τρεις εβδομάδες της αποκριάς , τις συνδυάζουμε άρρηκτα με το φαγητό και από την πρώτη εβδομάδα από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου έως και την Κυριακή του Ασώτου έχουμε κατάλυση της νηστείας και τρώμε κρέας ακόμα και την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Σουτζουκάκια φούρνου.

Υλικά
750 γρ μοσχαρίσιο κιμά
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
¼ της κούπας κόκκινο κρασί
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωριάτικο
1 κουτ της σούπας κύμινο
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο

Για την σάλτσα

¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (400γρ)
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδου
¼ της κούπας κόκκινο κρασί
1 κουτ της σούπας κύμινο
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
½ κουτ του γλυκού πετιμέζι

Παρασκευή
α/Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε το ψωμί. Με ένα μαχαιράκι κομματιάζουμε τα ντοματάκια και τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη.

β/Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το κοκκινοπίπερο και το κρασί . Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.

γ/Προθερμένουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί,τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

δ/Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το πελτέ, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το κοκκινοπίπερο, το πετιμέζι και λίγο ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στην σάλτσα και ψήνουμε 5 λεπτά ακόμη.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια