Υλικά:
6 αυγά
2/3 της κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ )
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ( 20 γρ )
3 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
Για το σιρόπι
1 ½ κούπα νερό
1 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα μέλι
Φλούδες από 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
Παρασκευή
α)Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα να ανακατευτούν τα υλικά.
β)Προσθέτουμε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας κυκλικά, προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι, το βούτυρο
συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
γ)Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βάθμους Κελσίου για για 40-45.
δ)Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκάλι,το μέλι,τις φλούδες του πορτοκαλιού
και βράζουμε το σιρόπι από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι
και ανακατεύουμε
ε)Κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και το σιροπιάζουμε σιγά – σιγά, ζεστό το γλυκό, ζεστό το σιρόπι.
Καλή μας επιτυχία

Comments are closed.