Μουστοκούλουρα με ελαιόλαδο και πετιμέζι
Τα μουστοκούλουρα είναι από τα κουλούρια που τα προτιμάμε στο σπίτι μας, είναι εύκολα, νόστιμα,
λαχταριστά και άρεσαν πολύ και στα εγγόνια μου και τέτοια εποχή που έβρισκα έτσι φρέσκο, ωραίο πετιμέζι,
στη κουζίνα μου γινότανε γιορτή…
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πετιμέζι
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουτ του γλυκού σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ του γλυκού κανέλα τριμμένη
1/3 κουτ του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει. 4 ½ με 5 κούπες περίπου
Παρασκευή
α)Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι το κονιάκ, και με μία κουτάλα ανακατεύουμε
πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
β)Βάζουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην λεκάνη. Προσθέτουμε
την κανέλα το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
γ)Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά στην λεκάνη ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
δ)Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
ε)Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία
Comments are closed.