Γαύρος τηγανητός
Ο γαύρος για εμένα είναι ύμνος! Τον αγάπαγε πολύ ο μπαμπάς μου και όταν τηγανίζω γαύρο, μου έρχεται η εικόνα του, να καθαρίζει το ψαράκι σχολαστικά. Το έπιανε από το κεφάλι, το τράβαγε και έφευγαν μαζί και τα εντόσθια και σκεφτόμουν πως το κάνει αυτό; Ύστερα τα έπλενε,τα έβαζε σε σουρωτήρι έριχνε και αλάτι και το ανακάτευε με τα ψαράκια. Ύστερα έβαζε σε λαδόκολα αλεύρι και τα πέρναγε από εκεί ένα- ένα. Έβαζε να κάψει και το λάδι και τα τηγάνιζε σε δυνατή φωτιά. Θυμάμαι πως όταν τα έβγαζε από το τηγάνι δεν έριχνε το λεμόνι αμέσως γιατί έλεγε πως παπαριάζουν…
Υλικά
1 κιλό φρέσκο γαύρο
Αλάτι
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Λεμόνι
Παρασκευή
α)Καθαρίζουμε, πλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε να πάει παντού και τον αλευρώνουμε.
β)Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Τινάζουμε το γαύρο από το περίσσιο αλεύρι βάζουμε τα ψαράκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσό καστανό χρώμα Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τηγανίσουμε όλα.
γ) Αφαιρούμε τον γαύρο από το τηγάνι και το βάζουμε σε πιατέλα. τον σερβίρουμε με λεμόνι.
Καλή επιτυχία
Comments are closed.