Άσπρη τούρτα αμυγδάλου

Τα δώρα γενεθλίων μου για τα 67 μου χρόνια, ένα Αργεντίνικο Τάνγκο και μία άσπρη τούρτα αμυγδάλου!

Υλικά

150 γρ αμύγδαλα ψίχα σε φέτες αποφλοιωμένα

Για το παντεσπάνι

4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Για την κρέμα

750 γρ γάλα
¼ της κούπας ζάχαρη
½ της κούπας κορν φλάουρ
Τους κρόκους από 2 αυγά

Για το σιρόπι

½ κούπα νερό
½ κούπα ζάχαρη
2 κουτ της σούπας χυμό λεμόνι
1 σφηνάκι άσπρο γλυκό κρασί

Για την σαντιγί

400 γρ κρέμα γάλακτος
¼ της κούπας ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

α)Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το γλυκό κρασί. Βράζουμε το σιρόπι για 3 με 4 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και αποσύρουμε.

β)Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προθέτουμε τις βανίλιες. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά και κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

γ)Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών . Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από την φόρμα.

δ)Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρολίτσα στην φωτιά και ψήνουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κυκλικές κινήσεις μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

ε)Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε σαντιγί.

στ)Κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι παίρνουμε το ένα κομμάτι περιχύνουμε το μισό από το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του και απλώνουμε από επάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής ισόπαχα. Συνεχίζουμε, βάζοντας πάνω από την κρέμα το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Περιχύνουμε με τον ίδιο τρόπο το υπόλοιπο σιρόπι προσθέτουμε από επάνω την κρέμα σαντιγί την απλώνουμε ομοιόμορφα ,καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Καλύπτουμε την τούρτα με τις φέτες αμυγδάλου Διακοσμούμε με τριαντάφυλλο .

Author

Σχολια