Ο Αντώνης έστρωσε πάνω στο τραπέζι το κόκκινο τραπεζομάντηλο, έβαλε το χρωματιστό σερβίτσιο με τα έντονα χρώματα, το κολονάτα ποτήρια και τα ασημένια μαχαιροπήρουνα, έβαλε στο κρυστάλλινο βάζο λουλούδια, ανεμώνες που ήξερε πως της αρέσουν και το ακούμπησε με προσοχή στο τραπέζι. Χαμήλωσε το φως, άναψε τα κεριά στα μπρούτζινα κηροπήγια και γύρισε στην κουζίνα για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Κατέβασε από την φωτιά το καστανό ρύζι, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος στο μοσχαράκι και κοίταξε την κάβα για το κρασί….

Υλικά

500 γρ. μοσχαράκι από κιλότο

1 φλιτζ. Του καφέ ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 κουτ. της σούπας μέλι

1 κουτ. της σούπας κρέμα βαλσάμικου

1 κουτ. του γλυκού τζίτζερ σε σκόνη

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

αλάτι- μαύρο πιπέρι

½ κούπα ζωμό κοτόπουλου

1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος

2 κούπες καστανό βρασμένο ρύζι

Φρέσκο κρεμμυδάκι για το πασπάλισμα.

Παρασκευή

Α) Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες το κρέας, κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως της συσκευασίας.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μέλι, το βαλσάμικο, το τζιτζερ, το κοκκινοπίπερο, αλάτι – μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Γ) Προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί ο ζωμός. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Δ) Σε πιάτο βάζουμε το καστανό ρύζι, προσθέτουμε από επάνω το μοσχαράκι, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Μυστικό: Κόβουμε εύκολα το μοσχαράκι σε λεπτές λωρίδες, εάν το βάλουμε για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει.

Author

Σχολια