Μπήκαμε στο καλοκαίρι και καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, ανεμελιά. Και τι σημαίνει ανεμελιά; Σημαίνει πως μπορούμε να φτιάχνουμε εύκολες, γρήγορες, υγιεινές συνταγές χωρίς να μένουμε στην κουζίνα με τις ώρες. Και σήμερα σας προτείνω μια αγαπημένη μου συνταγή, μια τηγανιά κοτόπουλου που γίνεται στη στιγμή!

Υλικά
500 γρ φιλέτο κοτόπουλου
΄1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1/3 της κούπας λευκό κρασί
1 κουτ της σούπας ξερό θυμάρι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κουτ της σούπας πάπρικα γλυκιά
Μια πρέζα κοκκινοπίπερο

Παρασκευή
α/Κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

β/ Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους του κοτόπουλου αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε

γ/ Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις πιπεριές το θυμάρι την πάπρικα το κοκκινοπίπερο, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Author

Σχολια