Το τας κεμπάπ με κολοκυθάκια δεν είναι ένα απλό φαγητό, για εμένα είναι ένα φαγητό μνήμης… Η πεθερά μου, που το έφτιαχνε συχνά με πρόβειο κρέας ήταν από το Κριεκούκι, η μαμά μου, που το έφτιαχνε συχνά με μοσχάρι ήταν από το Μιντιλόγλι. Δεν ξέρω τις διαφορές τους, όμως θυμάμαι και τις δύο να περνάνε τα κολοκυθάκια από το τηγάνι…
Τας κεμπάπ με πρόβειο κρέας και κολοκυθάκια
Υλικά
1 κιλό πρόβειο κρέας
600 γρ κολοκυθάκια
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
1κουτ του γλυκού πετιμέζι
1/2 κουτ του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό 2 με 3 κουτ της σούπας
Αλάτι μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
α) Κόβουμε το κρέας και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη.

β) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι, το μπαχάρι, το κοκκινοπίπερο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να κοκκινίσει το κρέας.

γ)Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

δ) Όταν θα έχει μαλακώσει το κρέας θα προσθέσουμε την τριμμένη ντομάτα, το πελτέ, το πετιμέζι, το αλάτι και θα σιγοβράζουμε 15 λεπτά ακόμη.

ε)Παράλληλα τηγανίζουμε, τα κολοκυθάκια να πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγει το περίσσιο λάδι. Θα προσθέσουμε στο φαγητό τα κολοκυθάκια, τον μαιντανό και θα κουνήσουμε κυκλικά την κατσαρόλα για να τα αγκαλιάσει η σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 5 με 10 λεπτά ακόμη να μείνει το φαγητό με το λάδι του και αποσύρουμε.

Καλή επιτυχία

Author

Comments are closed.