Η μνήμη

Θυμάμαι στην αυλή του εξοχικού το πρωί να πίνουμε καφέ να τρώμε το γλυκό και να λέει η μία στην άλλη πως το φτιάχνει η κάθε μια μας. Τι υλικά χρησιμοποιεί, πόσο σιρόπι βάζει….

Υλικά

Για ένα πυρέξ ή ταψάκι διαμέτρου 26Χ36 εκατοστά

Για το ζελέ

5 κούπες χυμό βύσσινου

1 κομπόστα βύσσινου σε σιρόπι (425 γρ)

12 ζελατίνες (20γρ)

Για το σιρόπι

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

Για την κρέμα

5 κούπες γάλα πλήρες

1 κούπα κορν φλάουερ

1 κούπα ζάχαρη

1 αυγό

1 βανίλια

1 κουτ. της σούπας βούτυρο

Για την βάση

14 φρυγανιές

Παρασκευή

Α) Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το χυμό βύσσινου, την κομπόστα και την ζάχαρη να πάρουν μια βράση. Στύβουμε τις ζελατίνες από το νερό τις προσθέτουμε στο χυμό και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο να μισοπήξει.

Β) Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι για 4-5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Γ) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και έτσι όπως είναι κρύο προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αυγό και την βανίλια. Βάζουμε την κατσαρολίτσα στην φωτιά και ψήνουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει. Αποσσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.

Δ) Στρώνουμε τις φρυγανιές και περιχύνουμε με το σιρόπι. Προσθέτουμε την κρέμα από επάνω ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος προσθέτουμε και το ζελέ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια