Αγαπημένοι μου φίλοι, η μπουγάτσα είναι ένα γλυκάκι που ηρεμεί την ψυχή σου, που γαληνεύει το είναι σου και έτσι ζεστή, ζεστή, όταν βγαίνει από τον φούρνο και όταν την πασπαλίζεις με την γλυκιά ζάχαρη άχνη και όταν την πασπαλίζεις με την κανέλα με αυτό το υπέροχο άρωμα της νοσταλγίας, ναι, ηρεμεί η ψυχή σου,ναι, γαληνεύει το είναι σου!

Σπιτική μπουγάτσα
Υλικά
10 φύλλα κρούστας για γλυκά
1 λίτρο γάλα
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
80 γρ βούτυρο για την κρέμα συν
100 γρ λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Ζάχαρη άχνη
κανέλα

Παρασκευή
α/Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα με το μείγμα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια και με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει και να κάνει φυσαλίδες. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες,το βούτυρο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε στην άκρη.
β/ Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 35 επί 25 εκατ. Στρώνουμε ένα φύλλο, το μισό στον πάτο του ταψιού, το άλλο μισό το αφήνουμε να εξέχει από την μία πλευρά και το βουτυρώνουμε. Τώρα, στρώνουμε το δεύτερο φύλλο βάζοντας το μισό στο πάτο του ταψιού και το υπόλοιπο το αφήνουμε να εξέχει από την άλλη πλευρά και το βουτυρώνουμε.Το ίδιο κάνουμε από την πάνω και κάτω πλευρά. Συνεχίζουμε να στρώνουμε και να βουτυρώνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
γ/Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί, την στρώνουμε ισόπαχα και την σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξείχαν βουτυρώνοντάς τα.
δ/Ψήνουμε την μπουγάτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και την κανέλα

Καλή επιτυχία

Author

Σχολια