Μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές.

Την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, άλλωστε είναι από τα χεράκια της μαμάς μας.

Υλικά

Για την ζύμη

1 ½ κούπα σκληρό αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κούπα περίπου χλιαρό νερό

Για την σάλτσα

Υλικά

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 κουτ. σούπας κέτσαπ

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι

Λίγη ρίγανη

Για την γέμιση

150γρ. κασέρι τριμμένο

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

4 φέτες μπέικον κομμένες

4 φέτες μορταδέλα κομμένες

4 φέτες γαλοπούλα κομμένες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.

Παρασκευή

Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα, προσθέτουμε το αλάτι, την μαγιά, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, λίγο – λίγο νερό, ανακατεύουμε σιγά – σιγά με ένα πιρούνι να απορροφήσει το αλεύρι το νερό. Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε να γίνει ελαστική. Την βάζουμε στο μπολ, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.

Β) Σ ένα μπολ βάζουμε το πελτέ, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την ρίγανη, το πιπέρι, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Γ) Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε την ζύμη και με την βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα, ανακατεύουμε τα τυριά, βάζουμε λίγα πάνω στην ζύμη, προσθέτουμε λίγα από τα αλλαντικά μας και συνεχίζουμε λίγα τυριά, λίγα αλλαντικά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 oC για 15-18 λεπτά.

Την συνταγή μπορούμε να την δούμε στο YouTube “Σπιτική μαμαδίστικη πίτσα Namaste.”

Author

Σχολια