Υλικά

1 μαρούλι κομμένο

3 φρέσκα κρεμμύδια

3 κουτ. σούπας άνηθο

150 γρ ταλαγάνι κομμένο σε φέτες

150 γρ. προσούτο

6κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο

1 κουτ. του γλυκού μέλι

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Πλένουμε το μαρούλι, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Κόβουμε το ταλαγάνι σε φέτες.

Β) Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ταλαγάνι και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα, το αφαιρούμε και το κόβουμε σε κυβάκια.

Γ) Σε μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το προσούτο και το ταλαγάνι.

Δ) Σε μπολ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Μια ιδιαίτερη πρόταση σαλάτας που ταιριάζει σε πληθώρα πιάτων. Από λευκά και κόκκινα κρέατα μέχρι ψάρια και θαλασσινά.

Author

Σχολια