Αγαπημένοι μου φίλοι, είμαστε στην Μεγάλη Εβδομάδα, την Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας αλλά και μια εβδομάδα προεργασίας για τα πασχαλινά μας εδέσματα. Είπα κι εγώ να ξεκινήσουμε με τα κουλουράκια και αυτή τη φορά έφτιαξα κουλουράκια με μαστίχα. Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτές τις μέρες ελπίδας μπαίνοντας στην κουζίνα μας…

Υλικά
1 πακέτο βούτυρο τύπου Κερκύρας (250 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/3 της κούπας γάλα εβαπορέ
2 κουτ. του γλυκού δάκρυα μαστίχας
1 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
2 κουτ. του γλυκού σόδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ½ κούπες περίπου
1 κρόκος αυγού + 2 κουτ. γλυκού γάλα εβαπορέ

Παρασκευή

Α) Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Θρυμματίζουμε τα δάκρυα μαστίχας σε γουδί ή σε μιξεράκι και την προσθέτουμε και αυτήν στον κάδο. Βάζουμε τη σόδα μέσα στο γάλα ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μίγμα ρίχνοντας και το λικέρ μαστίχα.

Β) Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά για να απορροφηθεί και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.

Γ) Πλάθουμε κουλουράκια σε σχέδια που μας αρέσουν.

Δ) Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας. Σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο αυγού με το γάλα και με ένα πινέλο απλώνουμε το μίγμα πάνω στα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.

Συμβουλή: Σπάμε τα δάκρυα μαστίχας ευκολότερα προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στο γουδί.

Author

Σχολια