Η εβδομάδα που διανύουμε είναι της Τυρινής .

Η παράδοση μας θέλει να καταναλώσουμε άφθονα γαλακτοκομικά τώρα την Άνοιξη που το γάλα είναι αρκετό.

Υλικά

400γρ. πένες

2 κούπες γάλα

4 κούπες αλεύρι

50 γρ. γραβιέρα τριμμένη συν 20γρ. για το πασπάλισμα

50γρ. κασέρι τριμμένο

50 γρ. πεκορίνο τριμμένο

50 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

Παρασκευή

Α) Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφαιρούμε 2 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο της αναγραφόμενης συσκευασίας, με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.

Β) Παράλληλα σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι να πάρει βράση ανακατεύοντας γρήγορα – γρήγορα μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την γραβιέρα, το κασέρι, το πεκορίνο, το ανθότυρο, το μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνεχώς.

Γ) Περιχύνουμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ ισόπαχα και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα .

Δ) ψήνουμε στους 200C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Ε) Τρώγεται ζεστό και κρύο .

Author

Σχολια