Γουρλής άνθρωπος ο γείτονας της ο κυρ Νίκος ο μαρμαράς στην οδό Θεμιστοκλέους και η κυρά Νένα δεν άνοιγε την πόρτα της το πρωί της πρωτοχρονιάς εάν δεν τον έβλεπε . Τσεκαρισμένα πράγματα …το γούρι του και το ποδαρικό του έφερναν στο σπιτικό της την καλοτυχία και την ευτυχία και αυτή τον υποδεχότανε με μια πιατέλα γεμάτη μηλοτηγανίτες που τις είχε φτιάξει η ίδια με τα χεράκια της από τα ξημερώματα για να είναι ζεστές και αφράτες και έριχνε από πάνω τους και μέλι και τις πασπάλιζε με κανέλλα και καρύδια …
Υλικά
1κούπα χλιαρό νερό
2 μήλα
½ κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη συν για το πασπάλισμα
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
Αλεύρι όσο πάρει 1 ½ κούπα περίπου
Μέλι
Σπασμένα καρύδια
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Α) Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ψηλά μικρά φετάκια
Β) Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός, προσθέτουμε το μήλο το ½ κουτ. της κανέλας το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γ) Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, παίρνουμε μία – μία κουταλιά από το χυλό μας, την ρίχνουμε στο λάδι και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, συνεχίζουμε και τηγανίζουμε όλο το χυλό μας.
Δ) Αφαιρούμε τις τηγανίτες από την φωτιά, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
Μυστικό : τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας σε μέτρια φωτιά για να πάρουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.