Υλικά

6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο (700 γρ. περίπου)

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

½ κουτ. του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι

½  κουτ. του γλυκού σπόρους μουστάρδας

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

1 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

Το χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι

Παρασκευή

Α) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Προσθέτουμε τους κόκκους, τους σπόρους και σοτάρουμε.

Β) Προσθέτουμε τα μπουτάκια και τα κοκκινίζουμε και από τις δύο πλευρές.  Πασπαλίζουμε  με το αλεύρι.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας.

Γ) Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάσει τα μπουτάκια, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Δ) Προσθέτουμε την μουστάρδα, το χυμό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές.

Author

Σχολια