Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Αγαπημένοι μου φίλοι η μαμά μου μάς έκανε συχνά-πυκνά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Το θεωρούσε εύκολο φαγητό και την θυμάμαι να λέει στις φίλες της «και τι να τους φτιάξω, τι να τους μαγειρέψω και σήμερα; Και τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που τους κρατάει και με τις πατάτες αυγατίζει κιόλας;» Έτσι το ίδιο και εγώ σκέφτηκα, και τι να τους φτιάξω, τι να τους μαγειρέψω και σήμερα…

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κιλό πατάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδου
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη
2 κουτ του γλυκού ξερό κόλιανδρο τριμμένο
½ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
100 γρ πικάντικο κεφαλοτύρι
½ κούπα λευκό κρασί
Χυμό από ένα λεμόνι

Παρασκευή
α/Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά

β/Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, τον μαϊντανό, την ρίγανη, τον κόλιανδρο, το κοκκινοπίπερο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας

γ/ Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις απλώνουμε σαν στρωματάκι . παίρνουμε ποσότητα κιμά, όσο χωράει η παλάμη μας, πλάθουμε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ακουμπάμε επάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμόνι, λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Author

Σχολια