<>
Μπισκοτάκια κανέλας
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουτ της σούπας κανέλα τριμμένη
½ κουτ του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτ του γλυκού μαγειρική σόδα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει περίπου ( 5 κούπες)
Για το πασπάλισμα
2 κουτ της σούπας κανέλα τριμμένη
10 κουτ της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Παρασκευή
α)Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Βάζουμε στην πορτοκαλάδα την σόδα ανακατεύουμε και την ρίχνουμε στο μπολ.
β)Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
γ)Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, τα βάζουμε στο ξύλο κοπής, τα πιέζουμε με την παλάμη μας να πλατύνουν και με την βοήθεια ενός φλιτζανάκι του καφέ ή με κουπ πατ φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας.
δ)Σε μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα, περνάμε τα μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
ε)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν για 15 λεπτά περίπου. Συνεχίζουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα μπισκοτάκια.
Καλή επιτυχία

Comments are closed.