Υλικά

500 γρ. μπακαλιάρο παστό

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μαύρο πιπέρι

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

1 κουτάκι μπύρα 330 γρ.

Αλεύρι όσο πάρει (200 με 250 γρ. περίπου)

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Παρασκευή

Α) Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο βάζοντας το σε νερό που το αλλάζουμε συχνά για 24 ώρες περίπου. Αφαιρούμε την πέτσα και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή το μαδάμε με τα χέρια μας προσέχοντας για τυχόν κόκκαλα.

Β) Σε μπολ βάζουμε το μπακαλιάρο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το πιπέρι και το κοκκινοπίπερο. Ρίχνουμε τη μπύρα και συμπληρώνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας για να γίνει το μίγμα ένας μέτριος χυλός.

Γ) Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο, παίρνουμε μία – μία κουταλιά από το χυλό το ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνουμε να ροδίσει από την μια πλευρά και γυρίζουμε και από την άλλη.

Δ) βγάζουμε τις μπακαλιαροκροκέτες τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τις με κοκκινοπίπερο.

Author

Σχολια