Συνεχίζοντας τα παραδοσιακά φαγητά της μαμάς μου σας προτείνω ένα πεντανόστιμο ξεχωριστό πιάτο διεθνούς φήμης .

Υλικά

800 γρ. μοσχάρι

250 γρ. ρύζι Καρολίνα

¼ της κούπας ελαιόλαδο

1 κούπα της σούπας βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι

1 κούπα λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι

Β) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας , τους κόκκους μπαχάρι και σοτάρουμε αρκετά να κοκκινίσει το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε το πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι και ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας.

Δ) Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει 1 ώρα περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι, το βούτυρο, λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να χυλώσει.

Ε) Σερβίρεται ζεστό.

Author

Σχολια