Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Το πρωί πήγα στην λαϊκή και σταμάτησα στο πάγκο της Αριστέας. Τα μήλα της ήταν κατακόκκινα και οι γυναίκες έσπρωχναν η μία την άλλη λες και θα τελείωνε ο πάγκος. Και ο πάγκος βουνό από μήλα. Ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες και εγώ, να διαλέγω τα μήλα μου και όταν τα έβαζα στην σακούλα μου ένα -ένα , ήταν σαν να χάθηκαν όλες και σαν να ήμουν εκεί μόνο εγώ, εγώ και τα μήλα . Στα μάτια μου έβλεπα την Εύα να παίρνει το μήλο από το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού. Την Έριδα να ρίχνει το μήλο ανάμεσα στην Αθηνά, την Ήρα και την Αφροδίτη .Την Χιονάτη να δαγκώνει το μήλο που της το έδωσε η κακιά μάγισσα… ‘’Έξι κιλά είναι, να τα αφήσω; τι τα θες τόσα πολλά; “ άκουσα να λέει η Αριστέα.’’ Μηλόπιτες Αριστέα μου μηλόπιτες . “Αν δεν με έφερνε στην πραγματικότητα η Αριστέα ακόμα θα ταξίδευα…

Υλικά
4 μήλα κόκκινα
¼ της κούπας κορινθιακή σταφίδα
1 κούπα βούτυρο συν 1 κουτ της σούπας για το τηγάνι
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 σφηνάκι κονιάκ
3 αυγά
1 κουτ. της σούπας κανέλα τριμμένη
½ κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουτ. του γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Δημιουργία
α/ Καθαρίζουμε τα μήλα , αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη. Στύβουμε τα τριμμένα μήλα με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους .
β/ Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε και λιώνουμε το βούτυρο .
γ/Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ,προσθέτουμε τα μήλα ,το μέλι, τις σταφίδες, την κανέλα το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμισθεί και αποσύρουμε.
δ/ Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα αυγά ,το μίγμα του μήλου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
ε/ Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατοστών ,ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 50 – 55 λεπτά περίπου .

Καλή επιτυχία.

Author

Σχολια