Κοτοπουλάκι λεμονάτο με γιαούρτι,γνώριμη γεύση της μαμάς που σε γυρίζει πίσω στα παιδικά σου
χρόνια σε εκείνη την ανέμελη εποχή, που έχει την δύναμη να σε κάνει ξένοιαστο, έχει την δύναμη να
σε κάνει να φεύγεις μακριά, μακριά από τις έγνοιες της ημέρας.

Κοτόπουλο λεμονάτο με γιαούρτι
Υλικά
1 κοτόπουλο 1500 γρ περίπου κομμένο σε 8 μερίδες
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
2 κουτ της σούπας μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
To ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ της σούπας ρίγανη
Μία πρέζα κοκκινοπίπερο
2 κουτ της σούπας γιαούρτι στραγγιστό

Παρασκευή
α) Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

β) Σε κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις μερίδες του κοτόπουλου
όσες χωράει, εάν δεν χωράνε όλες οι μερίδες τις σοτάρουμε σε δύο δόσεις.
Σοτάρουμε καλά να πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

γ)Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις μερίδες του
κοτόπουλου και σβήνουμε με το κρασί.

δ) Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε
λίγο ζεστό νεράκι να μισοσκεπάσει το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την μουστάρδα
το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει το φαγητό μας.

ε) Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να ενωθούν
οι γεύσεις και σερβίρουμε. Πασπαλίσουμε με κοκκινοπίπερο.

Σημείωση: Καταλαβαίνουμε πως το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το κόκκαλο του.

Author

Comments are closed.