Τα μποστανάκια γέμισαν με όμορφα φρέσκα κολοκύθια. Τώρα που είναι σε αφθονία ας τα εκμεταλλευτούμε, ας τα μαγειρέψουμε με όλους τους τρόπους, τηγανιτά, ψητά, βραστά, στο φούρνο σαν ορεκτικό, όπως αρέσει σε εμάς, όπως μόνο εμείς γνωρίζουμε .

Υλικά
1 κιλό κολοκύθια
250 γρ. φέτα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 αυγό χωριάτικο
1 κουτ. της σούπας ξερό δυόσμο
1 κουτ. της σούπας ξερή ρίγανη
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 κουτ. της σούπας πάπρικα
Μαύρο πιπέρι
1 κουτί μπύρα (330γρ.)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 2 κούπες περίπου)

Παρασκευή

Α) Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα στύβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά τους, θρυμματίζουμε την φέτα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Β) Σε ένα μπολ βάζουμε το κολοκύθι, την φέτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το αυγό, το δυόσμο, τη ρίγανη, το κοκκινοπίπερο, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την μπύρα προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα μέτριο χυλό.
Γ) Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει, παίρνουμε μια – μια κουταλιά από τον χυλό και την ρίχνουμε στο ελαιόλαδο, Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τον υπόλοιπο χυλό.

Μυστικό : όταν τηγανίζουμε τις κολοκυθοτηγανίτες και τις αφαιρούμε από το τηγάνι, περιμένουμε να ανέβει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου και ύστερα ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό.

Author

Σχολια