Διάσημο αγαπημένο ελληνικό φαγητό που ξαναφέρνει στο νου μας γευστικές παιδικές μνήμες .

Υλικά

750. γρ. μοσχαρίσιο κιμά

¼ της κούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδου

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

½ κουτ, γλυκού κοκκινοπίπερο

½ ματσάκι μαϊντανό

8 φύλλα φρέσκο δυόσμο

1-2 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο

1-2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι

1-2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

2 αυγά

½ κούπα τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι για το αλεύρωμα

Λάδι για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Α) Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το φρέσκο δυόσμο.

Β) Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε αλάτι – μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο , το μαϊντανό, τον δυόσμο, την ρίγανη, το θυμάρι, τα αυγά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε την φρυγανιά ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κάνουμε ένα μίγμα αφράτο.

Γ) Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε.

Ιδανικά συνοδεύονται με ένα ντιπ γιαουρτιού .
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ” στο κανάλι Ε

Author

Σχολια