Η Δήμητρα μου είπε πως είναι λάτρης της καλής κουζίνας και αν δέχομαι παραγγελίες και πως έχει προτίμηση στην κουζίνα του Ιονίου. Μα φυσικά και δέχομαι παραγγελίες και με πολλή χαρά. Έτσι για κυρίως πιάτο σήμερα θα ταξιδέψουμε στα Επτάνησα και ιδιαίτερα στην μαγευτική Κέρκυρα. Θα ταξιδέψουμε σε ένα αγαπημένο πιάτο του νησιού μα και της οικογένειας μου. Και πιο είναι αυτό; Μα ,η κερκυραϊκή παστιτσάδα. Στην Κέρκυρα την φτιάχνουν με κόκορα μα και με μοσχάρι. Ο πατέρας μου με καταγωγή από τα Επτάνησα ήταν γνώστης της Κερκυραϊκής κουζίνας και για αυτό μου έλεγε: ¨Αυτό που ξεχωρίζει την παστιτσάδα από το κοκκινιστό , είναι το κόκκινο κρασί, ο πελτές ντομάτας ,το ξύλο κανέλλας, το κοκκινοπίπερο και το χοντρό μακαρόνι¨.
Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες σας έγραψα ένα απόσπασμα από την ραδιοφωνική μου εκπομπή ΄΄Στην κουζίνα με την Αντωνία¨

Υλικά
1200γρ μοσχάρι
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν δύο κουτ της σούπας για τα μακαρόνια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδα κομμένα σε φετάκια
1 κούπα κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ του γλυκού πετιμέζι
2 ξυλάκια κανέλλας
Αλάτι -μαύρο πιπέρι
½ κουτ του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
½ κουτ του γλυκού καυτερό κοκκινοπίπερο
½ κιλό μακαρόνια νούμερο 5

Δημιουργία
α/ Αλατοπιπερώνουμε το κρέας
β/Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές του να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
γ/ Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το πελτέ, το μπαχάρι, το κοκκινοπίπερο, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και την κανέλα. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας , χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
δ/ Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε , τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα , προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
ε/ Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε μακαρόνια, κρέας, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Author

Σχολια