Κεμπάπ με δυο κιμάδες και σπιτικές πίτες

Φίλοι μου, μην ξεχάσετε την Τσικνοπέμπτη να φτιάξετε τα κεμπάπ με δύο κιμάδες και σπιτικές πιτούλες, να στολίσετε το σπίτι σας με σερπαντίνες, να βάλετε στο ραδιόφωνο αγαπημένα τραγούδια, να χορέψετε. Χορέψτε με αυτούς που αγαπάτε. Η ζωή δεν είναι άσπρο μαύρο, θέλει χρώμα! Ας προσπαθήσουμε..

Υλικά

Για το κεμπάπ

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά

½ κιλό αρνίσιο κιμά

1/3 κούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδου

2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη

½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ σούπας κόλιανδρο τριμμένο

1 κουτ. σούπας κύμινο

1 κουτ.γλυκού κοκκινοπίπερο

1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για τη διακόσμηση

Μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεμένο με 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, κομμένο σε φέτες

Ντοματίνια

Για τις πίτες
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ γλυκού μέλι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο πάρει (1 κούπα περίπου)
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του τηγανιού

Για το τζατζίκι
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ αγγουράκι τουρσί
4 σκελίδες σκόρδου
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι

Παρασκευή
α/ Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο
β/ Σε ένα μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες και τους ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ρίγανη, τον μαϊντανό, και ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κοκκινοπίπερο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε πολύ καλά το ζύμωμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
γ/Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα λαδώνουμε.
δ/Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο, το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κεμπάπ. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να ψηθούν και εσωτερικά.

ε/ Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα προσθέτουμε τη μαγιά, το μέλι, λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε σιγά σιγά να απορροφήσει το αλεύρι το νερό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου για μια ώρα. Όταν φουσκώσει η ζύμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, την κόβουμε σε ίσα μέρη και πιέζοντας με το χέρι ανοίγουμε τις πίτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε ζεστάνει αλείφουμε ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις πίτες και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Συνεχίζουμε με όλες τις πίτες.

στ/Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι το αγγουράκι. Τρίβουμε στον τρίφτη το σκόρδο. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

ζ/ Σε ένα πιάτο βάζουμε μια πίτα, τοποθετούμε το μαϊντανό με το κρεμμύδι, από πάνω τα κεμπάπ και τέλος τα ντοματίνια.

Μυστικό : μπορούμε να ψήσουμε τα κεμπάπ μας σε αντικολλητικό τηγάνι, στο γκριλ ή και στα κάρβουνα.

Author

Σχολια